torsdag 22. januar 2009

Stadig flere bestselgere ender som film. I boka Fra bok til film diskuterer Arne Engelstad hva som skjer når en historie overføres til et annet medium. Forfatteren har med mange konkrete eksempler fra filmer som ofte blir brukt i norskfaget. Med Kunnskapløftets fokus på sammensatte tekster, er film et stadig mer aktuelt medium i opplæringen. Engelstads bok som kom i 2008 er derfor veldig "matnyttig". For første gang på norsk en elementær og solid innføring i adaptasjonsanalyse av skjønnlitteratur og film, sier medieviteren som omtaler boka på omslaget. Du finner boka i læringssenteret.

Læringssenteret har også flere aktuelle bøker om film slik som Introduksjon til film og Fiksjon og film; narrativ teori og analyse og Når bok blir film. Eller kanskje du har lyst til å lese om filmen Max Manus: Film og virkelighet.

Slår du opp på filmatiserte bøker i databasen, vil du se hvilke av filmene i biblioteket som er basert på en roman. Nyttige nettsteder: http://www.imdb.com/ og http://www.nfi.no/
I Norsklæreren nr.3/2008 kan du lese mer om norskfaget og bruk av film/videoblogger:
s.58/59; s.60/61; s.62/63; s.66/67

Ingen kommentarer: